CENTRALNO PREZRAČEVANJE

centralno-prezracevanje-hisa

Centralno prezračevanje se uporablja za prezračevanje stanovanjskih in poslovnih stavb. V objekt se vgradi ena enota centralnega prezračevanja, iz katere se nato razpeljejo cevi po objektu do prostorov, ki jih želimo prezračevati. Te cevi so antistatične in antibakterijske in zagotavljajo dolgo življenjsko dobo. Za prečiščenost zraka skrbijo filtri različnih gostot, nameščeni v enoti centralnega prezračevanja. Vstopni in izstopni zrak se ponavadi najprej prečistita preko G4 filtra, ki zaustavi delce, večje od PM 50. G4 filter zadrži večino prašnih delcev, ki se nahaja v stanovanju. Obenem G4 filtra ščitita toplotni izmenjevalec pred poškodbami. Nadalje se zrak prečisti preko F7 filtra, ki zadrži delce večje od PM 5. Imenujemo ga tudi filter za cvetni prah. Nekatere naprave za centralno prezračevanje omogoča vgradnjo F8 filtrov, kateri zadržijo delce večje od PM 1, kar pomeni, da zadržijo najbolj nevarne za človeka. Več o filtraciji zraka si lahko preberete na spletni strani agregat.si.

Za centralno prezračevanje se lahko odločimo tako v novogradnji, kot pri adaptaciji obstoječe stavbe. Pri čemer je potrebno omeniti, da centralno prezračevanje v obstoječi stavbi predstavlja kar velik gradbeni poseg. Ni pa seveda neizvedljiv. V kolikor imate obstoječo hišo, v kateri živite, in vam ni do vgradnje centralnega prezračevanja, je za vas primerno lokalno prezračevanje

Na trgu je dandanes že precej proizvajalcev kvalitetnih in cenovno dostopnih naprav centralnega prezračevanja, in sicer Paul, Blauberg, Helios, Mitsubishi Electric, Aerauliqa, Vaillant ….

Vsem je skupno, da izboljšajo vaše bivalno ugodje. Centralni sistem mora biti projektiran tako, da se usmerjeno giblje med prostori. To ne pomeni, da piha, ampak potuje, česar ne občutimo. V bivalnih prostorih, kot so spalnice in dnevna soba, bo centralno prezračevanje vpihavalo svež prefiltriran zrak, medtem ko bo v onesnaženih prostorih, kot so kopalnice, kuhinja in shramba, zrak in s tem vonjave sesalo in ga pošiljalo navzven. S pomočjo izstopnega zraka se bo vstopni zrak segrel s pomočjo toplotnega izmenjevalca. Upravljanje centralnega sistema je preko komandne plošče, nameščene v stanovanju. Nekateri omogočajo upravljanje preko wi-fi vmesnika.

Centralno prezračevanje - Mitsubishi Electric Lossnay

Centralno-prezračevanje-Mitsubishi-lossnay-czpvu

Paul Novus

Centralno-prezračevanje-Paul-Novus

KONTAKTNI OBRAZEC

  Mnenja strank

  Imeli smo precej težav s povišano vlago zaradi starejše hiše. Z vgradnjo prezračevanja smo to težavo odpravili v celoti. Hvala podjetju FERALL za svetovanje, nabavo in montažo.
  rekuperacija
  Peter K.
  stranka iz Ormoža ⭐⭐⭐⭐⭐
  Bili smo že tako obupani, da nismo več vedeli kaj storiti. Najprej smo dvomili, da bo rekuperacija pomagala, a se je izkazalo, da je to bila ena boljših investicij v našem domu.
  rekuperacija
  Maja P.
  stranka iz Ljubljane ⭐⭐⭐⭐⭐
  Naše polkletno stanovanje je nujno potrebovalo prezračevanje z rekuperacijo. Izbrali smo podjetje FERALL, ki nam je poskrbelo za vgradnjo. Mi smo več kot zadovoljni.
  rekuperacija
  Maja S.
  stranka iz Celja ⭐⭐⭐⭐⭐